13. november 2007 kell 11:35

Noop: liiga kerge elu on olnud siiani

Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on siiani elu võib-olla liiga kerge olnud, sest kui majanduskliima on nii hea, siis ettevõtjatel pole vaja eriti pingutada.

“Liiga kerge elu on olnud siiani. Kuna majandus on kiiresti kasvanud, siis pole olnud vaja pingutada. Kuid selleks, et paremaid tulemusi saada, on nüüd vaja pingutada,” nägi Noop majanduskasvu aeglustumist pigem positiivse kui negatiivsena.

“Kui rääkida sellest, et majandust on vaja maha jahutada, siis on praegune kasvunumber hea, kuid inflatsioon ja palgakasv on jällegi rekordilised ja see on halb. Sellele majanduskasvule järgneb palgakasvu tõusu langus. See on tervitatav, et mahajahtumise märke hakkab tulema, selles pole mingit traagikat,” märkis Noop, kuid lisas, et ettevõtja seiskohast on see muidugi halb. “Terviklikust seiskohast võttes on see hea, sest kui majandusel läheb üldiselt hästi, siis läheb ka ettevõtjal hästi,” märkis Noop.

“Kindlasti tuleb neljas kvartal veel väiksem kui praegune ja ka järgmisel aastal tuleb väike kasv, kuid ilmselt ülejärgmisel aastal tulevad taas tõusunumbrid,” ennustas Noop.

“Palgasurve on suur ja tööstuses tõusnud, tööstus on ju peamine, mis majanduskasvu edasi viib. Sellisel juhul tööstusharu, mis on allhangetele orienteeritud, kaotab konkurentsivõime ning peab umber orienteeruma,” lisas Noop.

Hetkel kuum