10. detsember 2007 kell 16:06

Saksamaa aasta sõna – Klimakatastrophe

Saksa keele ühing valis tänavuse aasta sõnaks „Klimakatastrophe” (kliimakatastroof). Wiesbadenis tegutsev prestiižne ühing selgitab, et see sõna väljendab kõige täpsemini ajalehtede pealkirjade vaimu ning avalikke arutelusid, teatas Reuters.

Eelmisel aastal nimetas ühing aasta sõnaks „Fanmeile” (fännimiil), mis oli seotud Saksamaal peetud jalgpalli MMiga. Aasta varem ametisse saanud Saksamaa esimese naisjuhi Angela Merkeliga seostus 2005. aasta sõna „Bundeskanzlerin” (liidukantslerinna).

Ühingu esindaja Gerhard Mülleri sõnul oli tänavu kaalumisel ka „kliimamuutus”, aga ühing ei pidanud seda piisavalt dramaatiliseks. Saksa avalikes aruteludes mängis kliimamuutuse teema tänavu olulist rolli, lisas ta.

Kommenteeri, mis võiks olla Eesti 2007. aasta sõna?

Hetkel kuum