Anne Oja • 16. detsember 2007 kell 22:00

Kohus keelas Pärli kohviku 25aastase rendilepingu

Kui enampakkumise tingimustes oli, et kõigepealt tehakse kirjalik pakkumine, millele järgneb 15 minutit läbirääkimisi ja lõplik pakkumine tuleb esitada määratud tähtajaks, siis tegelikult nõuti pakkumist sama hästi kui kohe.

"Läbirääkimistel paluti kohe öelda oma viimane pakkumine. Kui me protestisime, anti meile 45 minutit," rääkis toona hoones juba kaheksa aastat pinda rentinud OÜ Köögikaubad omanik Anne-Pii Saare.

"Üürikonkurss jättis vormistuse poolest küll mulje, et selle läbiviimisel lähtuti piirkonna keskaegsest taustast," ütles Köögikaupu esindav vandeadvokaat Priit Lätt. Tema taotlusel peatas halduskohus kesklinna valitsuse korralduse, millega endise Pärli kohviku saaks üürile Alexander Kofkini OÜ Meriton Food Boutique. Äripäev kirjutas Alexander Kofkini kiirvõidust novembri algul.

Hetkel kuum