Tõnis Oja • 19. detsember 2007 kell 22:00

Olympicut müüs ilmselt välisinvestor

Eile olid Tallinna börsil kõige olulisemateks sündmusteks suurtehingud Olympicu ja Tallinki aktsiatega.

Suurtehingud Olympicu aktsiatega sooritati mõned minutid pärast kella poolt kahte, kus nelja tehinguga vahetas omanikku kokku 1,41 miljonit aktsiat. Nii palju Olympicu aktsiaid on lisaks suuromanikele Armin Karule ning Jaan Korpusovile kuuluvate äriühingute vaid viie välispanga kliendikontol ning Leedu väärtpaberikeskusel. Ilmselt tulebki aktsiate müüjat nende hulgast otsida. Tehingud sooritati hinnaga 3,58 eurot (56,01 krooni) aktsia eest ehk 1,9 protsenti üleeilsest sulgemishinnast madalamal. Kauplemispäeva lõpuks langes Olympicu aktsia hind 3,3 protsenti, 55,23 kroonini, ning aktsia käive oli 91 miljonit krooni. Aasta algusega võrreldes on kasiinofirma kaotanud veidi üle viiendiku oma väärtusest.

Ka Tallinki aktsia sai pea 100 miljoni krooni suuruse käibe, ehkki aktsia hinna liikumine oli vastassuunaline. Aktsia hind kerkis kolme protsendi võrra, 16,27 kroonile. Usutavasti oli tehingute taga Tallink, kes realiseeris taas omaaktsiate tagasiostu programmi. Maaklerite järgi oli aktsiate suurimaks ostjaks Hansapank, mille Tallink on valinud aktsiate tagasiostu läbiviijaks.

Elavad olid kauplemised ka Baltika ja Norma aktsiatega. Baltika aktsia kerkis 1,35 protsendi võrra, 58,68 kroonini, käive oli 10,6 miljonit krooni. Norma aktsia käive oli 7,8 miljonit krooni, aktsia hind jäi päev varasema sulgumishinna tasemele. Õigemini pole Norma aktsia sulgumishind muutunud eelmisest reedest saadik. Aasta algusega võrreldes on aktsia hind langenud neli protsenti.

Hetkel kuum