Rain Laane: finantsjuht peab olema nii pidurdus- kui ka edenemisjuht

Agnes Ojala 26. veebruar 2008, 12:43

Microsoft Eesti esinduse juht Rain Laane
leiab, et finantsjuht peab täitma erinevaid rolle, vajadusel vajutama kord
pidurit, siis jälle vedurina edasi kihutama.

„Finantsjuhi roll on alates äri pidurdusjuhist ehk inglise keeles Business Prevention Officer’ist (BPO) kuni tootlikkuse ja kuluefektiivsuse vedurini ehk äriedenemisjuhini. Vahepeal tegeleb ta ka ettevõtte majandusarvestuse korraldamisega,“ märkis Laane.

Sõltuvalt konkreetse inimese tüübist ning firma tegevusalast võiks ta ka tegevjuhi parem käsi olla. „BPO ilmselt mitte – äriedenemisjuht kindlasti,“ lisas ta. „Näiteks kõrgema kasumimarginaaliga ettevõtetes on olulisel kohal raha nutikas investeerimine ning selle eest vastutaja on selgelt pealiku parem käsi, samas, kui enamus finantsjuhi ajast kulub inkassofirmadega suhtlemiseks, siis vaevalt ta jõuab äriarenduse peale mõelda ning „Pootsmani” pabereid vastavalt ka ei saa.“

Hea finantsjuht on Laane sõnul see, kes oskab hoida tasakaalu äripidurduse ja äriedenemise vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2008, 12:40
Otsi:

Ava täpsem otsing