Leito: finantsjuht peab lennukaid mõtteid reaalsusesse suunama

Annika Matson 15. veebruar 2008, 13:50

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito
Äripäeva finantsjuhtimise konverentsi "Finantsjuhi 101 nägu" küsitluses, et
finantsjuht peab otsustusprotsesside juures olema, et juhtide ja
turundusinimeste lennukaid mõtteid reaalsete võimaluste väljatoomisega
tasakaalustada.

Finantsjuhi peamiste isikuomaduste ja oskustena tõi Leito välja eelkõige täpsuse ja korrektsuse. "Kuna töökoormus on finantsjuhi töös periooditi väga erinev, siis oluline on samuti töövõime ning stressitaluvus," märkis Leito. Tema sõnul peab finantsjuht olema ettevõtte tippjuhi paremaks käeks ning enamasti on finantsjuht ka juhatuse liige ning tema vastutus on suur.

Samas märkis Leito, et finantsjuhi roll sõltub ettevõtte suurusest. Suures ettevõttes on finantsjuhil täita väga lai roll, mis ei piirdu ainult ettevõtte enda finantsarvestuse korrashoiu ning finantseerimisvajaduste tagamisega, vaid kätkeb endas ka suhtlemist tütarettevõtete finantsinimestega ning sageli ka avalikkusega. Börsiettevõtte puhul lisandub siia veel suhtlemine investoritega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2008, 12:26
Otsi:

Ava täpsem otsing