Reiljani advokaat nuias ärimees Aivo Pärnalt korduvalt „toetust“

20. märts 2008, 14:01

Täna riigikogu saadikupuutumatuse kaotanud
Villu Reiljanit esindanud advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Tarmo Sild küsis
Reiljani nõudel ärimees Aivo Pärnalt korduvalt raha „soodsate otsuste“
tegemiseks. Summa aina kasvas.

Lextali vandeadvokaat Tarmo Sild nõustas Reiljani juhitud keskkonnaministeeriumile kuulunud Rävala tänava kinnistu müüki. Tartu ärimehe Aivo Pärna firma Wipestrex Grupp oli üks paljudest ostuhuvilistest.

Nagu nähtub kohtueelse uurimise käigus tuvastatud asjaoludest ja kahtlustuse sisust, küsis Tarmo Sild esimest korda Pärnalt raha 2006. aasta juulis. Siis said Pärn ja Sild kokku Tallinnas aadressil Lennujaama tee 2, kus vandeadvokaat andis ärimehele edasi keskkonnaminister Villu Reiljani soovi saada Rävala pst 8 kinnisasja pakkumismenetluses Aivo Pärna äriühingu AS Wipestrex Grupp jaoks soodsate otsuste vastuvõtmise eest 1 miljon krooni.

Samas aasta 2. augustil otsustas Reiljan lükata tagasi Rävala puiestee 8 kinnisasja valikpakkumisel paremaks tunnistatud OÜ RealWay pakkumise summas 426 miljonit krooni ning

Mõned päeva hiljem, 9. augustil kohtusid Sild ja Pärn uuesti restoranis Kolm Õde uuesti. Nüüd küsis Sild ärimehelt Reiljani nõudmisel juba 1,5 miljonit krooni, ikka „soodsate otsuste“ tegemiseks.

Paari nädala pärast (25. augustil 2006) otsustaski Reiljan käskkirjaga number 1003 võtta vastu Rävala puiestee 8 kinnisasja valikpakkumisel paremuselt kolmandaks tunnistatud Wipestrex Grupp pakkumise summas 380 miljonit krooni ning peatselt sõlmisid Wipestrex Grupp ja keskkonnaministeerium Rävala puiestee 8 kinnisasja ostu-müügi lepingu.

Et aga Pärn polnud ikka veel raha ära maksnud, kordas Sild rahanõuet ka kolmandat korda: 22. septembril kohtus ta Pärnaga aadressil Müürivahe 14 (seal asub Reval Cafe) ja kordas jälle 1,5 miljoni krooni nõuet. Pärast raha maksmist olevat ka tulevikus võimalik arutada Aivo Pärnaga seotud ettevõtete suhtes täiendavate soodsate otsuste tegemist.

Soodsad otsused seoses Rävala kinnistuga seisnenud selle, et Wipestrex Grupp saanuks Rävala kinnistu osta tingimusel, et talle tagastatakse ka tagatisraha summas 31,5 miljonit raha ning samuti saaks sama suure tagatisraha tagasi ka OÜ Realway, kes osales samuti enampakkumisel ning kuulub Pärna äripartneritele Tiit Pruulile ja Marcel Vichmannile. Pruuli on öelnud, et küsitud summa oli nii suur, et seda arutati lausa GoGrupi nõukogu tasemel ning leiti, et pole mingit põhjust seda maksta.

Realwayle tagatisraha tagasi pole keskkonnaministeerium maksnud ning käib sellel teemal firmaga kohut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 11:16
Otsi:

Ava täpsem otsing