Pentus: ükski ministeerium ei tohi kulude külmutamisest mööda hiilida

Mariliis Pinn 09. aprill 2008, 09:13

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon peab
oluliseks, et kõik ministeeriumid ja ministrid suhtuksid ühtviisi tõsiselt neile
antud ülesandesse külmutada oma vastutusalas kulusid 7-9% ulatuses, teatas
erakond.

"See valik, kust ja millise rea pealt konkreetselt kokku hoida, tuleb muidugi igal ministril endal teha. Iga tugev minister oskab teha vahet olulisematel ja vähemolulisematel kuludel, mille arvel on vajadusel säästa võimalik. Mingit trikitamist ja püüdu hädavajalikest kulude külmutamistest mööda hiilida aga olla ei tohi," ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus. "Valitsus peab tegutsema meeskonnana, mille iga liige annab endale aru, et tema kulude kokku tõmbamise võimest sõltub Eesti rahanduspoliitiline usaldusväärsus."

"Sõnades on kulude kärpijaid ja konservatiivse rahapoliitika eest seisjaid olnud mitmeid. Suutlikkus kulutusi ka reaalselt kokku tõmmata peab nüüd tõestama, et tegu ei ole olnud paljalt jutumeestega," lisas Pentus.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe sõnul on õige, et samas mahus ministeeriumitega külmutaks kulud ka riigikogu kantselei. "Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland on parlamendi juhatuses teinud ettepaneku külmutada samadel alustel valitsusega ka riigikogu kantselei kulud ja minu teada peaks selles osas käima juba ettevalmistustöö," lisas Pentus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2008, 13:48
Otsi:

Ava täpsem otsing