Ericssoni aktsia kuulujuttude meelevallas langemas

Agnes Ojala 02. mai 2008, 16:07

Ericssoni aktsia langes täna lõunaks 5
protsendi võrra, olles sattunud kuulujuttude meelevalda.

Täna levis Rootsis kuuldus, et Ericssoni raamatupidamises on viga. Selle tulemusena langes ettevõtte hind Stockholmi börsil lõunaks kiiresti 5 protsenti, kirjutas e24.se. Ettevõtte juhtide põhjalik väidete ümberlükkamine suutis kukkumist küll mõnevõrra pehmendada.

Ericssoni kommunikatsiooniosakond on juba pikka aega hädas, mis on loonud hea tegevuspinnase kuulduste levitajatele. Hind, mida selle eest peavad maksma väikeaktsionärid, on väga kõikuv ja kergesti mõjutatav aktsia hind börsil.

Praegu levib paralleelselt kaks kuuldust. Sony Ericssoni raamatupidamine olevat vigane ja Ericsson ise olevat möödunud kvartalis müünud ühe patendi, mis oleks võinud tulemusi parandada. Viimast ei taha ettevõte kommenteerida. Raamatupidamiskuuldus aga on ümber lükatud. See olevat nonsenss. Mis aga tegelikult toimunud on, see on ebaselge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing