Ülekullatud riskikapitalistid

Agnes Ojala 30. mai 2008, 18:15

Möödunud aasta oli riskikapitalistidele
ülihea. Rootsi konsultatsiooniettevõte EQT Partners kahekordistas kasumi ja
maksis töötajatele keskmiselt pea 3,4 miljonit krooni palka.

Kuigi 2007. aasta ei andnud börsil kuigi häid tulemusi, tabasid mitmed riskikapitalistide konsultandid ja nende töötajad kümnesse, kirjutas di.se.

Rootsi äriregistrist selgub, et EQT Partners, mis annab nõu kaheteistkümnele riskikapitalifondile kogu hallatava portfelliga 11 miljardit Rootsi krooni ehk 19 miljardit Eesti krooni, teenis mullu 62 miljonit Rootsi krooni kasumit. 2006. aastal oli kasum 33 miljonit Rootsi krooni. Kasvu tõi firma laienemine muu seas Šveitsi, USAsse ja Hiinasse.

Aasta jooksul maksis firma tegevjuht Conni Jonssonile palgaks ja lisatasudeks 4 miljonit Rootsi krooni ehk ligi 7 miljonit Eesti krooni. Ülejäänud 45 Rootsis palgal olevat töötajat jagasid omavahel 87 miljonit Rootsi krooni, mis teeb ühe inimese palgaks keskmiselt 1,97 miljonit Rootsi krooni ehk ligi 3,4 miljonit Eesti krooni. Aasta varem oli keskmine palk ettevõttes 1,34 miljonit Rootsi krooni ehk umbes 2,3 miljonit Eesti krooni.

Sarnaseid tasusid panid omale tasku ka teised riskikapitaliste teenindavad konsultandid, nt firmast Industri Kapital AB ja Accent Equity Partners.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2008, 11:42
Otsi:

Ava täpsem otsing