Kantsler: inimesed lahkuvad juba täna

17. juuni 2008, 17:01

Majandusministeeriumi kantsler Marika
Priske ütles aripaev.ee-le, et võimalik palkade külmutamine sunnib juba täna
võimekamaid inimesi lahkuma.

"Palkade külmutamine pole ju mingi uus uudis," märkis Priske ning sõnas, et võimekate inimeste pärast käib erasektoriga äge võitlus. "Palk pole ainus argument," rõhutas kantsler ning märkis, et ministeeriumis töötab palju noori inimesi, kes soovivad eelkõige eneseteostust, mida ministeerium suudab ka pakkuda. "Kui riigisektoris palgad külmutatakse, on lahkumine paratamatu, küsimus on selles, kui kaua see kestab?" sõnas ta.

Priske märkis, et võimekate inimeste ületõmbamist oli ka aasta tagasi väga palju. Ent nüüd, kui majandus jahtub, on ka erasektor rohkem ooteseisundis.

Priske muretses ka selle pärast, et kui nõutakse 8 protsendilist kokkuhoidu, ei piisa palkade külmutamisest, vaid tuleb arvestatav koondamislaine. "Kümne aastase staažiga töötaja koondamise puhul tuleb maksta aasta palk," rõhutas Priske "see ei anna ju mingit kokkuhoidu." Peale selle muretses kantsler, et palkade külmutamise ja koondamise tagajärjel jäävad paljud funktsioonid täitmata, eriti halvasti mõjub see järelvalve funktsioonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 12:50
Otsi:

Ava täpsem otsing