Maksuadvokaat: likvideerijad reageerisid üle

25. juuni 2008, 18:41

Raidla Lejins Norcous maksuadvokaat
Marek Herm ütles, et ilmselt reageerisid ettevõtteid likvideerima tõtanud
omanikud pisut üle, kuna kasumi Eestis hoidmine võib olla välisriiki viimisest
soodsam.

Herm rääkis aripaev.ee-le, et suurte rahvusvaheliste kontsernide jaoks on reorganiseerimine ning struktuuri efektiivne arendamine pidev protsess ning seetõttu on keeruline hinnata, kui suurt mõju tuleva aasta 1. jaanuaril kehtima hakkav tulumaksuseaduse muudatus on avaldanud.

"Tõepoolest saab öelda, et likvideerimiste maht on tuntavalt suurenenud. Eelkõige on muudatuse mõju märgatav selliste välisettevõtjate omanduses olevate äriühingute puhul, kelle strateegia nägi seni ette teenitud kasumi maksuvaba akumuleerimist Eestis," selgitas Herm.

"Kui seni peeti otstarbekaks pigem kasumi Eestis hoidmist kui sellelt kohest tulumaksu tasumist välisriigis, siis muudatus sundis ettevõtjaid tegema strateegilisi otsuseid, kas viia kasum sel aastal maksuvabalt välisriiki või jätkata selle akumuleerimist ning lükata tulumaksu tasumine edasi," sõnas Herm. Ta lisas ühtlasi, et reeglina tuleb Eestist välja viidud tulult välisriigis kohe tulumaksu maksta.

Herm ütles: "Võimalik, et toimus ka mõningane ülereageerimine, kuna kasumi Eestis hoidmine ning selle reinvesteerimine võib ettevõtjale olla siiski soodsam kui selle viimine välisriiki, kus reeglina tuleb tulu tekkimisel kohe tasuda ka tulumaks."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2008, 18:38
Otsi:

Ava täpsem otsing