Reiljani advokaat kopeeris Hanschmidti advokaati

30. juuli 2008, 07:27

Sarnaselt Ain Hanschmidti advokaadi
Tallinki aktsionäriks saamisega soetas Villu Reiljani advokaat Tarmo Sild 90
korda turuhinnast odavamalt väikeosaluse kiviplokiäris Ecorock, mis sai Reiljani
valitsemise ajal kümme miljonit krooni toetust keskkonnainvesteeringute
keskusest.

2007. aasta keskel, ajal, mil möödus süüdistuste järgi aasta Villu Reiljani palvel pistisenõudmisest Aivo Pärnalt ja mil Reiljani esindamiseni skandaalses maadevahetuse protsessis oli veel mõned kuud aega, kopeeris Tarmo Sild väikestviisi Ain Hanschmidti advokaati Aare-Heino Raigi, kes sai peenraha eest Tallinki suuraktsionäriks.

Sillale kuuluv firma Daigetor ostis äsja avaldatud majandusaasta aruande järgi 100 000 krooni eest 7protsendise osaluse Ida-Viru ühes perspektiivikamas äris Ecorock, mille väärtus on Äripäeva miljonäride edetabeli koostamisel kasutatud metoodika järgi umbes 125 miljonit krooni. Seega, õiglane hind Silla firmale on kirvereegli järgi umbes 90 korda kallim, ligi üheksa miljonit krooni. Osaluse soetas Silla juhtimisteenuseid pakkuv firma Daigetor kadunud Mati Jostovi leselt Tia Jostovilt.

Igatahes pole ka Tarmo Silla endine võtmeklient, eksminister Villu Reiljan Ecorocki tegemistest kaugel. Nimelt oli Reiljan ministrina keskkonnaalaseid eurorahasid jagava keskkonnainvesteeringute keskuse (KIKi) nõukogu esimees ajal, mil otsustati toetada Ecorocki tütarettevõtte Silbeti Ploki uut keskkonnasõbralikku tehast Ahtmes kümne miljoni krooniga. See oli 2006. aastal KIKi suurim täielikult erakapitalile läinud toetus.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 07:39
Otsi:

Ava täpsem otsing