BÖRS: Aasia jätkuvat langust veavad toorainetootjad

Agnes Ojala 05. august 2008, 10:09

Aasia aktsiaturgudel oli täna kolmas
järjestikune languspäev, mida juhtisid toorainetootjad ja finantssektor.

Kukkumine just neis sektorites tuli peamiselt toorainete hinnalangusest ja HSBC kasumihoiatuse tõttu. Pank teatas, et kasumi kasv arenevatel turgudel jääb kängu, kirjutas Bloomberg.

Maailma suurim kaevandusfirma ja Austraalia suurim naftatootja andis aktsiahinnas järele pärast seda, kui vase hind langes kuue kuu madalaimale tasemele ja toornafta barreliga kaubeldi 120 dollari piirimail. China Steel Corp. langes Taipeis, kuna Commercial Times kirjutas vähenevast terasenõudlusest Hiinas. Turuväärtuselt Euroopa suurim pank HSBC tegi läbi kolme nädala suurima kukkumise, sest teatas kasumi kasvu suurimast langusest alates 2001. aastast.

„Toorainete hinnad on jõudnud šokeeriva tasemeni,“ ütles Sydneys tegutsev AMP Capitali vanem investeerimisstrateeg Nader Naeimi. „Kui kasv veelgi aeglustuma peaks, kasvab surve kaevandus- ja toorainefirmade aktsiatele.“

MSCI indeks langes täna 0,8% 127,45 punktini. Jõudes 2006. aasta septembri tasemele. Energeetika- ja kaubandusfirmade käekäiku näitav indeks on viimase kahe päevaga andnud järele 2,9%. Hiina CSI 300 indeks kukkus 0,7%.

Oli ka tõusjaid. Jaapani Nikkei 225 indeks kosus 0,2%. Indeksit vedasid peamiselt Canon ja Toyota, mille aktsiad tõusid spekulatsioonide tõttu, et odavam energia paneb inimesed taas rohkem tarbima. Muud regiooni indeksid langesid, erandiks veel Filipiinid ja India.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2008, 00:09
Otsi:

Ava täpsem otsing