SEB pakub võimalust Ladina-Ameerikasse investeerida

05. august 2008, 19:00

SEB pakub uut investeerimishoiust "Samba
Polka", mille intress on seotud Venemaa ja Ladina-Ameerika ettevõtete
käekäiguga.

Hoiuse alusvaraks on portfell, mis koosneb võrdsetes osades Venemaa aktsiaindeksist ja Ladina-Ameerika indeksifondist. Suurima osakaaluga on portfellis energiatööstuse (46 protsenti) ja baasmaterjalide (28 protsenti) sektor, teatas ettevõte.

"Venemaa majandus kasvab lähiaastatel tunduvalt kiiremini maailmamajanduste keskminest kasvust. Kasvav keskklass suurendab sisemaist tarbimist ja tõstab kohalike firmade tulusid. Ka toorainete hinnad jäävad lähiaastatel jätkuvalt kõrgeks, mis võimaldab Venemaal suure loodusvarade ressursi tõttu kasu saada," ütles SEB struktureeritud toodete müügijuht Kai Kutsar.

Ladina-Ameerika riikides püsib Kutsari sõnul stabiilne majanduskasv ja neil on vähem finantskohustusi kui kunagi varem. Samuti saavad nad kasu kõrgetest toorainehindadest ja loodusvarade rohkusest. "Suurima Ladina-Ameerika riigi Brasiilia potentsiaal on avastatud alles hiljuti. Sealne majandus on hästi taastumas aastakümneid kestnud kriisist - tarbimine suureneb ja intressimäärasid alandatakse. Suurimaks riskiks on tihe seotus USA kui Brasiilia peamise kaubanduspartneriga," lausus Kutsar.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. August 2008, 14:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing