Randpere: see piirkond on Euroopa püssirohutünn

11. august 2008, 18:46

IBM Eesti juht Valdo Randpere sõnul on
Kaukaasia piirkond Euroopa püssirohutünniks, kuna seal on palju lahendamata
konflikte.

Kui aripaev.ee küsis Randperelt arvamust Gruusia konflikti kohta, siis möönis ta, et meedias saaduv info on väga vastuoluline, mistõttu ei teki kindlat tunnet selle kohta, kus tõde on. Nõus oli ta aga sellega, et suurem riik on kasutanud liiga palju vägivalda.

Küsimusele konflikti eskaleerumise kohta Gruusiast välja vastas ta, et kogu see piirkond on selline nagu vanasti oli Balkan – Euroopa püssirohutünn, seetõttu võib see konflikt laieneda ka mujale. Praegu on seal mitmeid Lõuna-Osseetia sarnaseid lahendamata konflikte, nagu näiteks Mägi-Karabahh, kus hirmus naftast rikkaks saanud Aserbadižaani ees on Armeenia muutunud Venemaa liitlaseks.

Küsimusele, kas Eesti võiks olla ohus vastas Randpere, et seda ta eriti ei usu, sest situatsioonid ja piirkonnad ei ole võrreldavad. "Meil ei ole ka selliseid konflikte ning Eesti on Kaukaasia riikidega võrreldes palju tasakaalukam. Pigem peaks Eesti ja Venemaa vaatama, millistel tingimustel sõbralikult koostööd teha," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing