Hansa fondijuht: meil ei ole vajadust vara alla hinnata

27. oktoober 2008, 13:45

Hansa Rahaturufondi fondijuhi Fabio
Filipozzi sõnul on nende investeerimisstrateegia konservatiivne ja likviidsus
hea, pole vajadust vara allahindamiseks.

"Hansa Rahaturufondi investeerimisstrateegia on konservatiivne ning investeeringute likviidsus hea. Seega suudab fond vajadusel investoritelt tagasi osta kõik väljalastud osakud vastavalt kehtivatele fondi tingimustele. Meil ei ole vajadust vara alla hinnata ja suudame kolme päeva jooksul lunastada kõik fondiosakud nominaalväärtusega 1000 krooni," kommenteeris Filipozzi küsimust, kas fond plaanib järgida SEB strateegiat ning oma osakute hinda kõvasti alla hinnata. Saadan fondijuht Fabio Filipozzi kommentaari.

Ka finantsinspektsioon kinnitas Filipozzi sõnul täna, et teistel Eesti fondidel puudub vajadus varade ümberhindluseks.

Intressifond pole fondijuhi sõnul selles kontekstis võrreldav, sest erinevalt Hansa Rahaturufondist kajastatakse intressifondi instrumendid "mark-to-market" põhimõttel ehk turuhinnas. "Hansa Intressifondi portfelli hinnatakse igapäevaselt ümber vastavalt fondi portfellis olevate instrumentide hindade muutumisele võlakirjaturgudel.

SEB likviidsusfond on oma osakute hinda alla hinnanud. Ümberhindluse tulemusena on fondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra, sajalt kroonilt tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing