Kosmoseteleskoop Hubble uus ülesvõte: otse kümnesse FOTO

31. oktoober 2008, 10:09

Mitu nädalat rivist väljas olnud
kosmoseteleskoop Hubble on taas tööle hakanud ning läkitanud imelise ülesvõtte
kaugetest galaktikatest.

NASA avaldas foto nimega „perfect 10“ (täiuslik 10), sest pildile jäänud galaktikad moodustavad kümne. Pildi avaldamisega näitab NASA, et kosmoses tiirleva teleskoobi kaamera on taas täiesti töökorras.

Ülesvõttel on kaksikgalaktika Arp, mis on Maast umbes 400 miljoni valgusaasta kaugusel

Fotol paremal asuv galaktika sinine ring viitab aktiivsele tähetekkeprotsessile. See sinine rõngas tekkis ilmselt pärast seda, kui vasakul asuv galaktika parempoolsega kokku põrkas. Parempoolse galaktika allosas asuv punane piirkond on ilmselt galaktika varasem kese, mis on sattunud sinna pärast kokkupõrget.
kirjutamata uudiskirjutamata uudis

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2008, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing