Nordea ekspert: teoreetiline kriis läheb üle tegelikuks

12. november 2008, 17:18

Nordea panga Baltimaade ja Poola ekspert
Erik Plato ütles täna Läti raadio programmis Krustpunkts, et senini vaid
teoreetiline majanduskriis läheb töötuse kasvades üle tegelikuks kriisiks,
vahendas äriportaal biznews.lv.

Plahvatuslikult kasvav tööpuudus Lätis ja teistes maades üle kogu maailma annab tunnistust reaalse majanduskriisi lähenemisest, rääkis Nordea panga Baltimaade ja Poola korporatiivpanganduse osakonna asepresident.

"Kardan väga, et just kasvav tööpuudus saab selleks faktoriks, mis pöörab teoreetilise kriisi tegelikuks," ütles ta.

Plato toonitas, et töötute armee kasvab plahvatuslikult kõigis Baltimaades, mitte üksnes Lätis. "Arvan, et töötuse määr tõuseb 5-6 aasta tagusele tasemele. Võibolla on asi isegi dramaatilisem," märkis Plato.

Tõsi, kõik ei kaota tööd, ütles ekspert. Töötajatel tuleb aga harjuda mõttega, et tööandjad võivad hakata vähendama nende palku. "Tuleb tunnistada, et siiamaani kasvasid palgad väga kiiresti," sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2008, 11:55
Otsi:

Ava täpsem otsing