Prokuratuur: Oviir võib saada 10 aastat vangistust

01. detsember 2008, 15:57

Korduvas altkäemaksu ja pistise võtmises
kahtlustatav Allar Oviir võib süüdimõistmise korral saada kuni kümme aastat
vangistust.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul on kapo Oviiri üle kuulanud, kuid vahi all korduvas altkäemaksus ja pistises kahtlustatav linnaametnik ei ole, sest Rannajõu sõnul pole selleks alust. „Kui ta süüdi peaks mõistetama, siis võib ta maksimumkarituse korral saada kümme aastat vangistust,“ lausus Rannajõe.

Altkäemaksu korduva andmise ja võtmise eest näeb Rannajõe sõnul karistusseadustik ette 2-10 aastast vangistust, pistise eest on karitus veidi kergem. „Reeglina katab karmim karitus leebema," märkis pressiesindaja ning lisas, et rohkem kommentaare pole hetkel võimalik anda. Ka pole veel kindel, millal asi kohtusse jõuab.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri korraldusel pidas Kaitsepolitsei eelmise nädala teisipäeval korduvas altkäemaksu ja pistise võtmises kahtlustatavana kinni Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhi Allar Oviiri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing