Uus seadus nõuab väikesadamailt poolemiljonilist riigilõivu

29. jaanuar 2009, 09:25

Väikesadamad on mures, et uue sadamaseaduse
eelnõu järgi tuleks neil ehitus- ja kasutusloa eest välja käia vähemalt pool
miljonit krooni riigilõivu.

"See on sama suur summa, kui kulub võib-olla kogu sadama rajamiseks," tõdes väikesadamate liidu esimees Jaak Reinmets. Eelnõusse märgitud riigilõivud pidurdavad sadamate, eeskätt väikesadamate arengut, kirjutab Maaleht.

"Sadama riigilõiv ei tohi olla suurem mis tahes muu ehitise omast," leidis väikesadamate liidu juht, tuues näiteks, et elumaja ehitus- ja kasutusloa eest tuleb kohalikule omavalitsusele maksta kuni 5000 krooni. "Ei ole loogiline, et sadama puhul on see summa sada korda suurem," lisas ta.

Reinmets juhtis tähelepanu ka sellele, et näiteks väikesed kalasadamad ei hakka omanikele iialgi nii palju kasu tooma, et need end ära tasuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 13:41
Otsi:

Ava täpsem otsing