Tallinna Farmaatsiatehase juhatuse liiget kahtlustatakse pistise andmises

Annika Matson 26. veebruar 2009, 17:28

Eelmisel nädalal kuulati kriminaalasja
raames Ivo Parbusele reisibüroo kinkekaartide näol pistise andmises
kahtlustavana üle AS Tallinna Farmaatsiatehase juhatuse liige.

Äriregistri andmetel on Tallinna Farmaatsiatehase ainus juhatuse liige Raivo Unt.

Kahtlustus pistise andmises esitati ka AS Tallinna Farmaatsiatehasele juriidilise isikuna, teatas riigiprokuratuur.

Põhja ringkonnaprokuratuur ja kaitsepolitseiamet menetlevad kriminaalasja, mille raames peeti täna kuriteos kahtlustatavana kinni Tallinna linnavolikogu liige Elmar Sepp.

Kahtlustuse kohaselt kihutas Elmar Sepp SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse ainuliikmena Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõunikku Ivo Parbust korduvalt võtma SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasuks pistist. Kahtlustuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute asjaajamise korraldamise ja kiirendamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.

Kriminaalmenetluse käigus toimusid täna läbiotsimised SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali ruumides ja Elmar Sepa kodus. Elmar Sepp vabastati täna peale menetlustoimingute läbi viimist. Ühtlasi esitati täna kahele eraisikule kahtlustus SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile pistise andmises. Uurimisandmete kohaselt on pistise summad suuremad kui 100 000 krooni.

Äripäev kirjutas 29. septembril artiklis "Keskerakonna rahastaja peideti sihtasutuse abil", et Tallinna Farmaatsiatehas kandis pool miljonit krooni Keskerakonna mõjukate poliitikute juhitava sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital arvele. Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehasel enda kinnistule kõrghooneid.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2009, 08:58
Otsi:

Ava täpsem otsing