Nestor pole teadlik III samba muutmisest

07. aprill 2009, 16:22

Kolmanda pensionisamba süsteemi muutmisest
pole ma midagi kuulnud, ütles riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees
Eiki Nestor.

Nestor rääkis, et tema pole väidetavalt riigi poolt tulnud ideest – III samba klient ei peaks saama oma investeeringust osalisi väljamakseid ega ka katkestada lepingut enne 63. eluaast – midagi kuulnud.

Poliitilisel tasandil pole seda mõtet arutatud, muidu ma teaks seda, tegu on tõenäoliselt riigiametnike kuulujutuga, ütles Nestor.

Poliitik arvas, et kõmu kolmanda samba muutmisest on seotud soodustingimustega välja teenitud aastate pensionireformiga. "Täna need inimesed lähevad varem pensionile sisuliselt esimese samba kuludest. Kuigi nende tööandja maksab sinna samasuguse raha nagu nendel, kel see õigus on. Nende pealt makstakse pensionikindlustusse samamoodi 20%," rääkis Nestor.

"Soodustingimustega väljateenitud aastate pensionireform eeldab seda, et see asendatakse kolmanda sambaga ja siis tõesti tööandjad hakkavad maksma kolmandasse sambasse ja see peaks olema sissemakse, ei peaks olema erisoodustus, mida maksustatakse erisoodustusmaksuga. See idee on mulle küll tuttav," ütles Nestor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 15:14
Otsi:

Ava täpsem otsing