Riik tahab keerata pea peale ka III samba

07. aprill 2009, 13:34

Riigi poolt on tulnud idee, et
III samba klient ei peaks saama oma III samba investeeringust osalisi
väljamakseid ega ka katkestada lepingut enne 63. eluaastat, ütles Äripäeva
nõustanud allikas.

III sambast saab elukindlustuse kaudu sõlmitud pensionilepingust väljuda täna kehtiva seadusandluse põhjal viie aasta pärast, kuid mitte enne 55. eluaastat. Riik on plaani pidamas, kuidas see tähtaeg ühildada kehtiva vanaduspensioni ajaga ehk tänase seisuga 63. eluaastaga.

Täna maksustab riik III samba ühekordseid väljamakseid 10% väljamakstavast summast ning 0% kuu- ja kvartalimaksete korral kuni eluea lõpuni. Riik plaanib muuta maksustamist nii, et ühekordsel väljavõtmisel oleks maksumääraks kehtiv tulumaksumäär (tänase seisuga 21%) ning 10% kuu- ja kvartalimaksete korral kuni eluea lõpuni.

Valitsus olevat kohustanud eelmise aasta lõpus rahandusministeeriumi töötada III samba muutmise kava välja 1. juuliks 2009.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 15:14
Otsi:

Ava täpsem otsing