Nordea annab auto liisingusse intressiga 0%

18. mai 2009, 13:09

Nordea Liising annab klientidelt
tagasi võetud autosid uusmüügiks 0%-lise intressiga. Siiski pole tegu tavaga,
vaid teatud perioodi vältava pakkumisega.

"Möödunud nädalal alguse saanud Nordea Liisingu kampaania klientidelt tagasivõetud autode uusmüügiks väga soodsatel tingimustel on ühekordne pakkumine. Kindlasti ei saa siinkohal rääkida tavast turul, eelkõige soovime selle kampaaniaga pakkuda Nordea Panga klientidele soodsat auto soetamise võimalust," selgitas Nordea Finance Estonia juhatuse esimees Silver Kuus.

Kui palju sõidukeid on Nordea hätta sattunud klientidelt ära võtnud, seda Kuus avaldada ei soovinud. "Eesti Liisinguühingute Liidu andmetel on autoliisinguga hätta sattunud kliente, kes on võlas enam kui 60 päeva, täna suurusjärgus 2-2,5% kogu liisingulepingute mahust turul," ütles ta.

Kindlasti ei lähe kõik raskustesse sattunud klientide lepingud liisingfirma algatusel ennetähtaegsele lõpetamisele ja varade tagasivõtmisele, lisas Kuus. "Liisingturul tervikuna on hetkel kokku tagasi võetud ja uuesti müüki pandud sõiduautode maht suurusjärgus 800-1000 sõidukit," rääkis ta.

Nordea Panga pressiesindaja Gaili Eding märkis, et lisaks nullprotsendilisele intressile pakutakse ka null-sissemakset ja nullkroonist lepingutasu.

SEBst ja Swedbankist Äripäevale vastust 0%-lise intressi pakkumise kohta veel saabunud pole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2009, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing