Lars Christensen: Lätis äärmiselt ebakindel seis

04. juuni 2009, 15:30

Danske Banki vanemanalüütik Lars
Christensen ütles, et Läti olukord on äärmiselt ebakindel, kuna ei Euroopa Liit
ega Rootsi pole täna öelnud, et on valmis Läti valitsusele täiendavat abilaenu
andma.

„Tekkinud on olukord, kus rahaturud ei toimi ei Lätis ega Leedus. Tulema peab kas devalveerimine või kiire teadaanne IMFilt ja Euroopa Liidult, et Läti saab abilaenust kätte järgmise osa,“ ütles Christensen Rootsi uudisteagentuurile TT.

„Kui intressid on nii kõrgel tasemel ja turul pole üldse likviidsust, pole pankadel võimalik tegutseda. Midagi peab toimuma,“ ütles ta.

Christenseni sõnul on ta üllatunud, et keegi ei püüa turgu rahustada. „Kui nad oleksid seda tahtnud, oleks Euroopa Komisjon, Rootsi valitsus või IMF seda teha saanud. Turud ootavad selget sõnumit valuutapoliitika ja abilaenu kohta.“

Christenseni sõnul ei taha ta spekuleerida, kas devalveerimine tuleb või mitte. „Kuid ma arvan, et see on märk, et puudub üksmeel, milline tee valida ja kuidas edasi käituda. Üksmeele korral oleks seda kiiresti turgudele näidatud ja koordineeritult tegutsema asutud,“ ütles Christensen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 20:57
Otsi:

Ava täpsem otsing