Ross: meedia taastoodab Läti devalveerimispaanikat

04. juuni 2009, 20:57

Viimasel paaril päeval on Läti majanduse
väljavaadete kohta esitatud sensatsioonimaigulised uudised on rahvusvahelises
meedias hakanud iseennast taastootma ning pannud ilmselt tegutsema ka
rahaturgude spekulandid, ütles keskpanga asepresident Märten Ross Läti
devalveerimispaanika kohta.

«Tegelikult ei ole Läti majanduses viimastel nädalatel midagi ootamatut juhtunud, Läti mitmed senised haavatavused on väga kiiresti kahanenud, nii näiteks alaneb inflatsioon, aeglustub palgakasv ja Läti jooksevkonto on tegelikult ülejäägis. Läti majandus on seega väga oluliselt kohanenud ja nii on Lätil olemas võimalused majanduse kohandumistsükli läbimiseks. Meie hinnangul ei ole põhjust Läti rahapoliitilise raamistiku muutmiseks,» rääkis Ross Postimehe vahendusel.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 20:57
Otsi:

Ava täpsem otsing