Rootsi rahandusminister olukorrast Lätis

04. juuni 2009, 14:42

Rootsi rahandusminister Anders Borg tegi
täna avalduse Läti majanduses valitseva olukorra kohta, milles märkis, et
algselt seatud eesmärkidest pole enam võimalik kinni pidada.

„Lätis valitsev olukord on murettekitav – tootmine väheneb ja tööpuudus kasvab. Läti valitsus on alustanud tööd, et avaliku sektori rahandus jätkusuutlikul kursile tagasi tuua. Eelarvekärped on toonud Läti elanikele suuri kannatusi. Avaliku sektori defitsiit on aga jätkanud kasvu ning varem seatud eesmärkide täitmine ei ole enam võimalik,“ ütles Borg Rootsi rahandusministeeriumi veebilehel avaldatud pressiteates.

„See on Läti valitsus, kes vastutab Läti eelarvepoliitika suuna ja vahetuskursi poliitika valiku eest. Ma näen, et valitsus tahab võlga kontrolli all hoida ning säilitada valuuta fikseeritud kursi. Tähtis on rõhutada, kui olulised on jätkuvad jõupingutused avaliku sektori defitsiidi kontrollimiseks. Sel nädalal esitatud lisaeelarve on samm õiges suunas, et eelarvet tasakaalu tuua. Tunnustame Läti valitsuse ambitsiooni käivitada juba lähiajal selleks täiendavad meetmed,“ ütles Borg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2009, 20:57
Otsi:

Ava täpsem otsing