FT: Euroopa ei või Lätil kukkuda lasta

05. juuni 2009, 15:29

Briti majandusleht Financial Times kirjutab
täna juhtkirjas, et Euroopa Liit ei või sügavas majanduskriisis Lätil kukkuda
lasta, vaid peaks kiirendama kõigi kolme Balti riigi pääsu euro varju alla.

Kuni üleilmse majanduskriisi puhkemiseni täitsid need riigid eurole ülemineku kriteeriume pareminigi kui enamus tänaseid euroala riike. Praegu aga tähendab nende kriteeriumide tagaajamine poliitikat, mis kriisi tingimustes olukorda ainult hullemaks ajab, kirjutab FT. Läti on näidanud, et on valmis valusateks kohanemisteks, mida eurole üleminek kaasa tooks – sh läbi viima drastilisi palgakärpeid, et riik ei elaks üle oma võimete.

Leht kirjutab, et majanduslik krahh Balti riikides saadaks šokilained üle Euroopa. Veelgi suurem risk oleks aga poliitiline. ELi uued liikmesriigid loodavad Euroopa solidaarsuse peale. Balti kollapsist kannaks suurimat kahju Euroopa ühtsus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 10:17
Otsi:

Ava täpsem otsing