Rootsi inspektsioon: Balti torm jätab pangad püsti

10. juuni 2009, 11:55

Isegi juhul kui laenukahjumid Balti
riikidest ületavad kolme aasta perspektiivis 150 miljardit Rootsi krooni,
tulevad Rootsi pangad sellega toime, teatas Rootsi finantsinspektsioon nelja
suurpanga stressitesti tulemused.

Äärmusliku stsenaariumi korral võib turg aga nõuda pankadelt suuremat kapitaliseeritust, mis võib tekitada kõige suurema löögi all pankadele finantseerimisprobleeme, vahendab Rootsi uudisteagentuur TT.

Kõige mustema stsenaariumi korral, kui Ida-Euroopast tulevad suured kahjumid ning majanduslangus Lääne-Euroopas jääb pikalt vinduma, võivad pankade laenukahjumid kasvada ajavahemikus 2009-2011 kokku 350 miljardile Rootsi kroonile. Selle stsenaariumi järgi on neljast pangast kolm sel perioodil kahjumis – erandiks Handelsbanken. Kõige suuremad kahjumid oleksid Swedbankil.

Täna Stockholmi börsil reipalt alustanud Rootsi pankade aktsiad jätkasid niisama reipalt ka pärast FI stressitestide avalikustamist. Ka Rootsi kroon on täna tugevnenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing