Aktsionär: vee hind võib hoopis langeda

28. juuli 2009, 16:28

Veetariifi tõstmine/langetamine on
pikaajaliselt kokku lepitud ja seotud inflatsiooniga. Kuna hetkel on
deflatsioon, siis võib hind hoopis langeda, arvas läbi oma ettevõtte Seitse
Samuraid OÜ Tallinna Vee aktsionär Rene Ilves.

Vastavalt Tallinna Vee ja Tallinna linna kokkuleppele otsustati seoses alanenud ehitusmaksumuse ja halvenenud majandusolukorraga linna kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamise hinda alandada ligi pool miljardit krooni. Aktsionäri Rene Ilvese sõnul see aga AS Tallinna Vesi ei mõjuta, sest maksed vähenevad ju linna jaoks seoses ehitusmaksumuse vähenemisega.

"Ehitus toimub linna rahadega ja trassid jäävad linna omandisse. Kuna Tallinna Vesi ei ole ehitusfirma, vaid ostab teenuse sisse, siis neid see ju ei mõjuta," vastas Ilves küsimusele, kust võiks Tallinna Vesi 500 miljonit krooni tagasi saada. Ja Ilvese sõnul on täiesti loomulik see, et ettepanek hinda alandada tuli linna poolt, sest neil on vaja eelarvest kulusid kokku hoida. "Mis seal muud, kui veetrassid amortiseeruvad natuke rohkem," lisas ta.

Küsimuse peale, kas veetariif võib taas tõusta, vastas Ilves, et tema arvates tariifid pigem langevad. "Veetariifi tõstmine/langetamine on pikaajaliselt kokku lepitud ja seotud inflatsiooniga. Hetkel on Eestis aga deflatsioon, mistõttu võib hind hoopis langeda, uue veetariifi määramisel alandab vähemalt see komponent hinda," lausus Ilves.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing