Korstnapühkija: hakkasin FIEks, kuna mind koondati

17. august 2009, 19:41

Mullu katlakütja kohalt koondatud, uue
ameti omandanud ning EASilt starditoetust saanud nüüdne korstnapühkija otsustas
hakata füüsilisest isikust ettevõtjaks ennekõike seetõttu, et olla iseenda
peremees.

„Varasemalt olin katlakütja. Koondati. Õppisin uue ameti. Olen iseenda peremees ja teen korstnapühkimistöid,“ loetleb Pärnumaal tegutsev Arvo Jõe põhjuseid, mis ajendas teda tänavu FIEks hakkama. Korstnapühkimist õppis ta Tallinnas Kopli ametikoolis kursustel, mille ka edukalt lõpetas.

„Ma olen üksinda,“ põhjendas Jõe, miks otsustas FIE, mitte mõne teise ettevõtlusvormi kasuks. Jõed kõrged maksud nii kaua ei hirmuta, kuni tööd on. „Riik võiks küll praegu mõistvam olla,“ märkis Jõe, pidades silmas maksukoorma vähendamist. Näiteks võiks riik paari aasta jooksul algajatelt FIEdelt väiksemaid makse küsida, sest just algus on raske. Samas - eks riik tahab ju oma maksud kätte saada, mõistab Pärnumaa mees.

Tänavu mais sai Jõe EASilt alustava ettevõtja starditoetust 47 838 krooni. „Selle raha eest liisisin kaubiku ja tööriistu,“ ütles Jõe. Samas möönis ta, et stardiabi saamise tingimused olid küllaltki karmid.

„Kui nad oleksid saanud 50 000 krooni kohe kätte anda, siis ma oleksin palju rohkem asju saanud,“ põhjendas ta. Praegu pidi ta kõik ise oma raha eest välja ostma, mis hiljem teatud protsendina kinni maksti.

„Ausalt öeldes keskmiselt,“ vastas Jõe küsimusele, kuidas siis senini korstnapühkimisega läinud on. „Ei ole väga kehvasti ja ei ole ka väga hästi. Miljonäriks ei ole veel saanud,“ ütles ta muheledes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2009, 10:51
Otsi:

Ava täpsem otsing