Leev Kuum: keskpanga prognoos on positiivne

26. august 2009, 15:31

Keskpanga täna avaldatud muutmata
majandusprognoos süstib optimismi ka ettevõtjatesse, leidis Konjunktuuri
Instituudi juhtivteadur Leev Kuum. Ise usub ta, et tuleb veidi madalam langus
aasta peale - 11 protsenti.

Täna välja öeldud keskpanga muutmata prognoos on Kuuma sõnul positiivne. "See on hea sõnum, et enam hullemaks ei lähe, st et ei käivitu kõige pessimistlikum stsenaarium," rääkis ta.

Kuuma arvates on 12%ne langusestsenaarium raskemaks muutunud olude aspektist vaadatesi pigem positiivne märk, kui arvestada, et väliskeskkonna halvenemine on olnud suurem kui prognoosi koostamise ajal arvati.

"Me tuleme sellega toime, ja tuleme toime sellega, et Soomes ja Rootsis tööstus langeb 30-40%. Kui me oleme allhankijad selles sektoris sees, siis võiks ütelda, et pigem on see meie Eesti majanduse käitumise suhtes positiivne sõnum," rõõmustas Kuum.

"Mulle tundub see praegu päris mõistlik," ütles Kuum selle kohta, kui ta võrdleb keskpanga majandusprognoosi numbrit enda omaga. "Me ise küll prognoosisime ühes rahvusvahelises süsteemis -11%," märkis ta.

Kuuma sõnul peabki Konjunktuuriinstituut veidi optimistlikum olema ja seda ka äriettevõtetesse süstima. Ta saab aru ka panga mõningasest suuremast vastutusest. "See väike vahe on normaalne," ütles ta.

Kuum lisas, et täna keskpanga väljakäidud majandusprognoos peaks süstima ettevõtjatesse optimismi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 07:03
Otsi:

Ava täpsem otsing