ÄP fototoimetus • 13. oktoober 2009 kell 21:00

Võlaliidrite ühine koorem on kergenenud

Maksuvõlglaste edetabeli esikümne koguvõlg ulatus 1. oktoobril 343 miljoni kroonini, mida on 100 miljoni krooni vähem kui veebruari alguses.

Päris aasta algusega ehk kolme kvartalit võrrelda ei saa, sest maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Annely Ermi sõnul aasta alguses uue arvutussüsteemi käivitamisega sellist kokkuvõtet teha ei saanud.

Summa kahanemisse andsid panuse OÜ Pento ja Premium Oil (mõlema võlg üle 30 miljoni krooni), mis figureerisid veebruaris esikümnes, kuid firmade pankrot jõudis suvel lõpule ning firmad likvideeriti. Nemad on esikümnest ka ainsad, kes on kaheksa kuuga vahetunud.

Samuti on esivõlglaste seast kadunud pankrotistunud ja äriregistrist kustutatud Fostis Trading, mille maksuvõlg kerkis 142 miljoni kroonini. Ettevõte tegeles muu hulgas ka veo- ja transporditeenustega.

Uue firmana on oktoobri alguses esimese kümne seas Tartu kinnisvarafirma, Aleksandr Kurnossovile kuuluv Farbitis, ning Q Vara.

Tagasimineku tegi ka saja suurema maksuvõlglase koguvõlg, mis kahanes kaheksa kuuga ligikaudu 8 protsendi võrra, ulatudes 1,1 miljardi kroonini.

Autor: ÄP

Hetkel kuum