Alyona Stadnik • 11. oktoober 2010 kell 10:00

Wendre: nõudlus on tootmismahust suurem

Tekstiiltööstuse Wendre tegevjuhi Vahur Roosaare sõnul on nõudlus suurem, kui ettevõtte suudab toota, mis on tema arvates huvitav seis.

Juunis kommenteeris Roosaar, et Wendre ootab ekspordis olulist hüpet teisel poolaastal. Nii on ka läinud, märkis ta täna. "Viimased paar kuud on olnud väga ilusa käibega kuud," selgitas Wendre juht.

Roosaare sõnul on nõudlus suurem, kui tootmismaht. "Suve lõpp ja sügis ongi meie jaoks kõrghooaeg," lausus ta. Talv on tavaliselt rahulikum hooaeg olnud, lisas Roosaar. "Me töötame ja näeme vaeva selle nimel, et ka talvel oleksid kõrgemad müügid," lisas ta.

Võrreldes eelmise aastaga sama perioodiga on ettevõtte plussis. "Väga halbu signaale ei ole näha, et peaks suur kukkumine tulema, aga turg on alati selline kõikuv ja loodame, et halbu üllatusi ei tule," kommenteeris Roosaar. Ekspordile põhinev majanduskasv on loomulikult jätkusuutlik mudel, lisas ta.

Väikese ettevõtte puhul on eksport kindlasti see, mis majandust edasi veab, märkis Roosaar. Tema sõnul on Eesti ettevõtteid vaadates näha, et viimasel aastal on paljud end ümber kohandanud, teinud õigeid otsuseid ning keskendunud sellistele tegevustele, mis raha sisse toob.

"Kellel on õiged süsteemid, siis jäävad kindlasti püsima," lausus Roosaar, pidades silmas, et nende sektoris läheb ettevõtetel hästi.

Hetkel kuum