• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wendre: nõudlus on tootmismahust suurem

  Tekstiiltööstuse Wendre tegevjuhi Vahur Roosaare sõnul on nõudlus suurem, kui ettevõtte suudab toota, mis on tema arvates huvitav seis.

  Juunis kommenteeris Roosaar, et Wendre ootab ekspordis olulist hüpet teisel poolaastal. Nii on ka läinud, märkis ta täna. "Viimased paar kuud on olnud väga ilusa käibega kuud," selgitas Wendre juht.
  Roosaare sõnul on nõudlus suurem, kui tootmismaht. "Suve lõpp ja sügis ongi meie jaoks kõrghooaeg," lausus ta. Talv on tavaliselt rahulikum hooaeg olnud, lisas Roosaar. "Me töötame ja näeme vaeva selle nimel, et ka talvel oleksid kõrgemad müügid," lisas ta.
  Võrreldes eelmise aastaga sama perioodiga on ettevõtte plussis. "Väga halbu signaale ei ole näha, et peaks suur kukkumine tulema, aga turg on alati selline kõikuv ja loodame, et halbu üllatusi ei tule," kommenteeris Roosaar. Ekspordile põhinev majanduskasv on loomulikult jätkusuutlik mudel, lisas ta.
  Väikese ettevõtte puhul on eksport kindlasti see, mis majandust edasi veab, märkis Roosaar. Tema sõnul on Eesti ettevõtteid vaadates näha, et viimasel aastal on paljud end ümber kohandanud, teinud õigeid otsuseid ning keskendunud sellistele tegevustele, mis raha sisse toob.
  "Kellel on õiged süsteemid, siis jäävad kindlasti püsima," lausus Roosaar, pidades silmas, et nende sektoris läheb ettevõtetel hästi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.