• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Credit24: Eestigi võiks mõelda kiirlaenureklaamide piiramisele

  Credit24 kaubamärki kasutava MCB Finance Groupi  turundusjuhi Rain Sepa arvates tuleks Soome mõtet piirata kiirlaenude reklaamimist kaaluda ka Eestis.

  Eelmise nädala Kauppalehti vahendas Soome tarbijakaitseameti juhi Anja Peltoneni sõnul võiks kiirlaenude reklaame piirata, nii et need ei mängiks enam kujutlusvõimega. "Saad esimese laenu tasuta. Telli pitsa koju ja saad samal ajal ka raha kontole. Kutsu sõbrad ka laenama ja saad boonuseurosid!" – selliste reklaamidega püüavad kiirlaenufirmad Soomes kliente.
  Sepa sõnul on Soomes päevakorrale tõusnud teema aktuaalne ka Eestis ja teistes Balti riikides, kus kiirlaenufirmadele on lubatud agressiivne reklaam. "Mõned finantsettevõtted kasutavad seda võimalust varmalt ära, andes inimestele näiteks võimaluse võtta esimene laen tasuta ehk intressivabalt," tõi ta näite.
  Tema arvates pole see kooskõlas vastutustundliku laenamise põhimõtetega. "Leiame, et ka Eesti Tarbijakaitseamet võiks sellele probleemile tähelepanu pöörata. Soome tarbijakaitseameti juhi ettepanek piirata kiirlaenude reklaame, et need ei mängiks enam kujutlusvõimega, on igati tervitatav ning sama põhimõtet võiks rakendada ka Eestis," ütles ta.
  Credit24 ei näe Sepa sõnul suurt kasu klientidele pealtnäha atraktiivsete, kuid vastustundetute pakkumiste tegemisest. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.