Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Hea, kui siia sajad miljonid eurod hakkavad tulema"

  Et hinnata EASi poolt varahaldusettevõtetele jagatud toetuste otstarbekust, peaks ikkagi teadma nende ettevõtete tegevuse üldiseid eesmärke, arvas riigikogu majanduskomisjoni liige Sven Sester ja lisas, et Eestile on hea, kui raha siia liikuma hakkab.

  "Kui varahaldusfirma eesmärgiks on Eestisse raha tuua ja eksportida enda oskusteavet, siis  võib see kvalifitseeruda EASi eesmärkide alla. Eestile on hea, kui siia sajad miljonid eurod hakkavad tulema," kommenteeris ta.
  Sesteri arvates ongi peamine küsimus selles, mis on konkreetse varahaldusfirma eesmärk. "EASi otsustajad peaksid väga selgelt nägema, kas see eesmärk on täidetav või mitte. Kui need küsimused on positiivsete vastustega, siis ma usun, et sellest on Eesti ühiskonnale palju kasu," selgitas poliitik.
  Üldprintsiipides peaks Sesteri sõnul olema avalikkusele teada, mille jaoks toetustest saadud raha kasutatakse. "Võiks teada näiteks nii palju, et ettevõte teeb Londonis teatavaid tegevusi selle nimel, et raha toodaks Eestisse ja tegevus on mõõdetav poole aasta pärast," selgitas ta.
  Mingi detailsustasemeni oleks tarvis teada,  kuid äriplaani konfidentsiaalsed osad ja detailid jäägu ikkagi saladuseks, lisas riigikogu liige.
  "Kõige parem oleks, kui EAS toetaks esmalt erinevaid tootmisega tegelevaid ettevõtteid. Põhjus on väga lihtne – kogu majandus baseerub reaalelus tootmisel," rääkis Sester.
  Järgmisena peaks EAS Sesteri sõnul toetama ettevõtteid, mis on seotud välisturgudele minekuga ja mis omavad välisturgudega suhtlemisel väga tugevat võimalust.  Rääkimata muidugi lihtsalt innovaatilistest ettevõtetest, kelle ideed võivad tulevikus ühiskonnale palju kasu tuua, märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.