Kadrin Karner • 4. november 2010 kell 8:49

Savisaar: Harku võib maamaksu hiljem tagasi tuua

Ma tahaks näha, kuidas see otsus tehakse, kommenteeris Tallinna linnapea Edgar Savisaar Harku valla plaani kaotada  elanikel maamaks ning ütles, et see võidakse hiljem ikkagi tagasi tuua.

"Helistasin eile ühele sealsele saadikule, kes kinnitas, et see on isamaaliitlasest vallavanema initsiatiiv, enne kui valimised tulevad," ütles ta Kuku raadio eetris olnud saates Linnatund.

Savisaar lisas, et ei välistaks, kui pool aastat pärast valimisi tehtaks vallas uus parandus ja toodaks maamaks tagasi. "Ma ei usu, et Harku vallal on nii palju raha, et võivad ühest maksust loobuda, et inimesed sellest kannatavad," ütles linnapea.

Savisaarele on teada hoopis omavalitsused, kes plaanivad maamaksu tõsta.

Teisipäeval kirjutas Äripäev, et 8. novembril hakkab Harku valla volikogu maamaksust vabastamise ideed arutama. "Loodame sellest ka väga otsest tulu saada, sest kui keskmine maamaks on 1200 kuni 1300 krooni, siis ühe inimese kohta on keskmine tulumaksu laekumine 12 000 krooni. Siin on kümnekordne vahe," selgitas Harku vallavanem Kaupo Rätsepp (IRL). 

Hetkel kuum