• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ennetavate kahjuhüvitiste seadus läbis teise lugemise 

  Riigikogus läbis täna teise lugemise ennetavate kahjuhüvitiste seadus, mis võimaldaks vastuvõtmise korral kohtutel mõista välja ennetavaid kahjuhüvitisi.

  Roheliste ja sotsiaaldemokraatide fraktsioonid tegid ettepaneku eelnõu teine lugemine katkestada, kuid see ettepanek hääletati 21 poolt- ja 44 vastuhäälega maha. Erapooletuks jäi kaks riigikogu saadikut.
  Eestimaa Rohelised on veendunud, et sõnavabaduse, sealhulgas ajakirjandusvabaduse ja inimeste au ning väärikuse kaitse vahel tuleks saavutada mõistlik tasakaal. Seetõttu peab erakond  kahetsusväärseks, et nii olulises valdkonnas pole suudetud saavutada konsensust kõigi huvitatud osapooltega. Ilma olulisi vastuolusid lahendamata seaduse vastuvõtmisega kiirustamine annab signaali pressivabaduse ebapiisavast väärtustamisest.
  „Selline kiirustamine on kahetsusväärne, sest mingit põhjust selle eelnõuga meeletult kiirustada ei ole. Selline kiirustamine jätab kahlemata seadusandjast mõneti pressivaenuliku mulje. Eks me kõik ole vahel ajakirjanduses asjata sarjata saanud, kuid isiklikud emotsioonid ja seadusandlik tegevus tuleks siiski lahus hoida,“ ütles Roheliste fraktsiooni liige Aleksei Lotman.
  Eile teatas Eesti Ajalehtede Liit, et palub õiguskantsleril allikakaitse seaduse nime all tuntuks saanud eelnõud analüüsida. EALL saatis õiguskantsler Indrek Tederile kirja palvega analüüsida seaduse eelnõu teksti vastavust põhiseadusele.
  Eelnõu jõuab lõpphääletusele neljapäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.