Hannes Sarv • 29. november 2010 kell 4:30

Catalogue-shopi omanik peidab end advokaatide abil

Neljapäevases artiklis tõime välja, et Eestis, Lätis ja Soomes postimüügiga tegelev ja Saksamaa Otto Groupi kaubamärke Otto, Bonprix ja 3 Suisses France esindav Catalogue-shop varjab pooli omanikke advokaadibüroo abil.

Samas on ettevõte varem olnud seotud Mari Rahumägiga, kelle juhtida oli aastaid Otto konkurendi Quelle Eesti osa. Seoses Quelle pankrotistumisega Saksamaal pani uksed kinni ka Quelle Eesti osa, mille ostis ära Rootsi investeerimisfirma Consortio Invest AB. Consortio Investi omanduses on Halensi ja Cellbesi postimüügi kaubamärgid. Mari Rahumägi jäi ettevõtte juhiks.

Enne Äripäeva loo ilmumist neljapäeval läkitas Concordia advokaadibüroo juhatuse liige Jaanus Mägi Äripäevale sõnumi, kus Jaanus ja Mari Rahumägi palvel kinnitas, et Rahumägide ülesandel nad osalust OÜs Catalogue-shop ei hoia. Äripäeva huvi firma omandisuhete vastu tekitas aga Mari Rahumägi varasem 50protsendiline osalus OÜ Catalogue-shopi tütarfirmas OÜ Tellimiskeskus, mille baasilt ettevõte 2003. aastal loodi. Üks Catalogue-shopi asutaja oli Mari Rahumägi ema Leili Saar­se, kes kinkis 2004. aastal oma osaluse Concordia advokaadibüroole. Advokaadibüroo ei ole aga ettevõtte osa omanik, vaid hoiab osalust kliendi varana.

 

Hetkel kuum