• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärjamäe: ära müü esimesele, müü parimale

  Kõige olulisem on välja selgitada ettevõtte väärtus ja see, milles väärtus seisneb. Müüma ei pea mitte esimesele huvilisele, vaid parimale pakkujale, soovitas Mihkel Pärjamäe vastates küsimusele, kuidas müüa ettevõtet nii, et mitte petta saada.

  "Kui plaan on müüa ettevõte ära, tuleb ettevõtte väärtus välja selgitada ehk teha kindlaks, milles see seisneb. Tavalise organisatsiooni väärtus ei ole ainult rahas – on tulevikuväärtus ja intellektuaalne- ja sotsiaalne kapital ning kliendid. Oluline on mitte müüa esimesele pakkujale või esimesel võimalusel, vaid otsida parimaid variante," rääkis koolitusfirma Invicta AS nõukogu liige ja meister-treener. 
  Pärjamäe sõnul on müüja ülesanne eelkõige saada parimat hinda, ning see kas ostja seda maksab või ei, on juba tema vastutus. "Ei saa öelda, et müüja oleks teinud midagi valesti. Tema peab müüma maksimaalse hinnaga ja ostja peab ostma võimalikult odavalt," rääkis ta. Oluline on siinjuures ka asjaolu, kas müüja plaanib jääda ise seotuks ettevõttega või mitte, selgitas Pärjamäe ning lisas, et kui ei, siis miks mitte püüda just maksimaalset hinda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".