Ilves: veel viis aastat Rüütli ja tema "kolhoosiesimehe mentaliteediga"

Kaisa Gabral 28. jaanuar 2011, 08:54

"President Arnold Rüütli suhtes avalikult põlglik Toomas Hendrik Ilves seletas, et ta pidi kandideerima, kuna ei võinud välja kannatada väljavaadet: veel viis aastat Rüütli ning tema "kolhoosiesimehe mentaliteediga"," tsiteerib Postimehes Wikileaksi andmebaasiga tutvunud Argo Ideon.

Ilves ennustas kohtumisel, et tal on valimiskogus 50-protsendiline šanss valituks saada – prognoos, mis osutus hiljem peaaegu täpseks, kirjutab Ideon, olles tutvunud Wikileaksi andmebaasis ühe Eesti kohta käiva ettekandega,

Sama allika kohaselt selgitas Ilves lisaks, et ta on juba kaks korda pidanud oma maa teenimise huvides loobuma mugavast elust – esimest korda siis, kui andis ära koha Raadio Vaba Euroopa Eesti toimetuse juhina, asumaks suursaadikuks Washingtonis, ning taas, kui nõustus hakkama välisministriks. "Ilves väitis, et ta pole huvitatud siduma end oma riigi nimel kolmandat korda vaesusega sarnaneva eluga, eriti töökoha eest, mil on nii napilt võimu kui Eesti presidendil."

Ameerika diplomaatilise ettekande koostajad üritasid siinkohal vastata küsimusele, mis ikkagi on Ilvese motivatsioon, et ta siiski kandideerib ja andsid ka vastuse: "Ta põlgab praegust presidenti Arnold Rüütlit, öeldes, et Rüütli ametiajal pole Eestil sisuliselt presidenti olnud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2011, 09:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing