• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik peab VEB Fondi sertifikaatidele lahenduse leidma üheksa kuu jooksul

  Riigikohus jättis täna menetlusse võtmata Vabariigi Valitsuse, sihtasutuse VEB ja Eesti Panga kassatsioonkaebused Tallinna Ringkonnakohtu otsuse peale, millega kohustati riiki lahendama VEB Fondi sertifikaatide hüvitamise küsimus.

  1992. aastal külmutas Vene Föderatsioon NSV Liidu Välismajanduspangas (VEB) määramata ajaks Eesti Panga välisoperatsioonide valitsuse ja Balti Ühispanga korrespondentkontod, teatas Riigikohus.
  1993. aastal otsustas Riigikogu moodustada Eesti Panga juurde VEB-s külmutatud Eesti pankade kontodest Eesti Vabariigi nõuete fondi (VEB Fond). Fondi koondatud nõuete ulatuses lubas Riigikogu välja lasta vabalt ringlevaid sertifikaate nõuete kompenseerimiseks, kui külmutatud kontod taas avanevad. Käesoleva ajani seda toimunud ei ole.
  2004. aastal esitasid Akke AS (likvideerimisel), AS Tartu Lihakombinaat (pankrotis), AS A. O. Imbi (pankrotis), AS Saare Kalur ja AS Pärnu Kalur Holding halduskohtule taotluse, et riiki kohustataks kompenseerima VEB Fondi seni hüvituseta sertifikaadid.
  Ringkonnakohus leidis, et VEB Fondi sertifikaate puudutav regulatsioon on pikaajaliselt olnud sisutu. Ringkonnakohus tegi riigile ettekirjutuse otsustada sertifikaatidega tagatud nõuete hüvitamise küsimus üheksa kuu jooksul. Ringkonnakohtu otsus jõustub täna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".