Viru Õlu juht: peaminister ei tohiks unustada õlletootjaid

Väinu Rozental, Kaisa Gabral 06. märts 2011, 15:30

Olen kunagi öelnud, et peaminister ei tohiks unustada ka õlletootjaid ja ehkki see ütlus oli tol korral ajendatud võib-olla isiklikust solvumisest, võiks peaminister ikka kogu majandusele mõelda, lausus ASi Viru Õlu juhatuse esimees Ott Licht.

„Mida pikemalt peaminister ametis on, seda rohkem saab leida etteheiteid, eriti leiab neid opositsioon,“ lausus Licht. „Eestlane on juba oma loomult rohkem kritiseeriv kui kiitev.“

Äripäev küsis ligi sajalt suurfirma tippjuhilt muuseas ka seda, millised on praeguse peaministri Andrus Ansipi tugevad ja nõrgad küljed.

„Tugevus on see, et  siseriiklik poliitika on üks, aga kuidas meid väljapoolt nähakse,“ mõtiskles Licht. „Kõik investeeringud tulevad ju väljast. Investorite jaoks pole hea märk, kui kogu aeg võim vahetub. Keegi ei julge sellesse ärikliimasse suuri  rahasid paigutada. Äri koha pealt on stabiilne ja jätkusuutlik juht oluliselt tähtsam.“

Lichti hinnangul võiks Ansip just seda olla, aga see on alternatiivi küsimus – kellega võrrelda? „Võime rääkida Mart Laari 90ndate aastate algusajast, aga neid aegu ei saa omavahel võrrelda,“ tõdes Licht. „Siis tuli tegeleda hoopis teiste probleemidega.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2011, 15:30
Otsi:

Ava täpsem otsing