Sirje Rank • 11. märts 2011 kell 6:59

Economist: Eesti poliitika - vaikus pärast tormi

Eesti näide kummutab stereotüübid ekskommunistlike riikide kaootilisest poliitikast ja karkudel majandusest.

Peaminister sai 6. märtsi valimistel tugeva toetuse hoolimata majanduse rängast langusest ja karmist säästukuurist.

Erilisi üllatusi Eesti valitsemises The Economist ei usu, sündigu Reformierakonna koalitsioon IRLi või sotsidega. Iseküsimus on Keskerakonna saatus. Rahaskandaali kistud partei liider ei ole enam oma võimu tipul ja sotsid püüavad keskerakonna valijaid üle meelitada, nendib ajakiri. Siit võib sündida midagi sellist, mida enamikes ekskommunistlikes riikides ei ole: vasaktsentristlik peavoolu partei, millele ei heida varju selle ajalugu ega kahtlused patriotismis.

„Kui see juhtuks, siis poleks Eesti poliitika mitte üksnes stabiilne, vaid ka kindlust andvalt igav,“ märgib The Economist.

Hetkel kuum