Nestor: arstid peavad ise koolitusfondi looma

Birjo Must 08. aprill 2011, 12:43

Riigikogu liige Eiki Nestor on veendunud, et arstide endi initsiatiivil tuleks luua sõltumatu koolitusfond.

Järgneb intervjuu Eiki Nestoriga:

Mida arvate sellistest ravimifirma poolt korraldatud üritustest, kus suurem osa ajast täidab ravimireklaam ning meelelahutus?
Vajadus arstide koolitamise järele on olemas, kuid vorm mida täna kasutatakse tekitab kahtlusi paljudes inimestes.
Mina käisin juba 2001.  või 2002. aastal Postimehes välja sarnase idee, et võiks moodustada Eestis ühe fondi, kuhu teeksid sissemakseid näiteks ravimifirmad ja tervishoiu tehnoloogiat tootvad firmad. Selle mõte oleks koolitada arste ja teadvustada neid kõigist uutest ravivõimalustest.
Fond võiks olla arstide ja tervishoiu inimeste endi juhtida, nad ise korraldaksid oma koolitusi, aga ravimifirmadel oleks võimalik need samad summad, mida nad täna arstide üritustele kulutavad ja mis meis kõigis kahtlusi tekitavad, sinna fondi suunata.
Kolm neli aastat tagasi pöördus üks arstide seltsi juht minu poole ja küsis, kas ma olen veel oma vana idee pooldaja. Siis mul jäi isegi mulje, et võib-olla keegi on hakanud sellist fondi looma, aga ju siis ei ole.

Kelle taha sellise fondi loomine jäänud on?
Ka mujal maailmas on selliseid asju tehtud ja idee pole päris originaalne.  Mina arvan, et siin võiksid Haiglate Liit ja Arstide Liit võtta juhtohjad kätte ja selle valmis teha. Peaks olema ka kokku lepitud, et arstid käivad vaid nendel koolitustel, mida näiteks Arstide Liit ise korraldab. Teistele koolitustele ei mindagi ning ravimifirmad võiksid ka sellest aru saada ja seda toetada.

Miks fondi siiani loodud pole?
Ära minu käest küsi, mina ei ole arst. Mina käisin lihtsalt selle idee välja, kuid nende asi on see ära korraldada..

Kas liidud on sellisest fondist huvitatud?
Ma arvan, et võiksid olla küll, sest neile endile ka ei meeldi Äripäeva artikleid lugeda.

Kas ravimifirmad on sellest huvitatud?
Ei aga mis neil selle vastu võiks olla. Kui ikkagi nende koolituste kaudu arstid uute teadmisteni jõuavad, miks nad ei peaks sellest huvitatud olema. Ravimifirmadel jääks teadmine, et neil ei olegi tarvis üritusi korraldada. Kuigi jah, praegu on nende käed vabamad..
Kindlasti aga ei peaks see olema tellimusasutus, vaid lähtuma arstide ja tervishoiutöötajate mitte ravimifirma vajadustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 18:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing