Rootsi riik plaanib veel Nordea aktsiaid müüa

Sirje Rank 27. aprill 2011, 10:37

Rootsi riik sondeerib taas pinda, et vähendada veelgi riigi osalust Nordea pangas, kirjutab tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri (DI).

Veebruari alguses müüs Rootsi riik 19 miljardi Rootsi krooni eest 6% Nordea aktsiatest, vähendades riigi osaluse 13,5 protsendile. Tehingule järgnes 90 päeva pikkune „karantiin“, mille jooksul rohkem aktsiaid müüki ei pandud. See periood saab aga 4. mail läbi ning DI andmeil sondeerib riik juba pinda, kuidas oleks kõige parem järgmine müügiraund läbi viia.

Võimalik on aktsiaid pakkuda paarile suurinvestorile, järgemööda börsile „tilgutada“ või korraldada mitmete investorite vahel oksjon.

Suurinvestor Sampo oleks huvitatud oma 21,3% suuruse osaluse suurendamisest, kuid mitte enam kui 25%-le, ütles Sampo nõukogu esimees Björn Wahlroos hiljuti DI ajakirjale Dimension antud intervjuus.

Rootsi finantsturgude minister Peter Norman ütles pärast veebruarikuist aktsiamüüki, et riik jätkab oma osaluse vähendamist, kuna riigi varad ei tohiks olla sellistes riskantsetes varades nagu pangaaktsiad. Müügist saadud raha on plaanis kasutada Rootsi riigivõla vähendamiseks.

Need väljavaated on survestanud Nordea aktsiat. Rootsi suurpankadest on Nordea aktsia käekäik veebruarikuisest aktsiamüügist arvates kõige kehvem olnud – aktsia on tagurdanud üle 4%, samas kui Swedbanki aktsia on tõusnud üle 16%, SEB aktsia püsinud paigal ning Handelsbankeni aktsia veidi tagurdanud, kirjutas DI.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. April 2011, 10:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing