Siff nõus kõrgema maksuga

Alyona Stadnik 24. august 2011, 12:20

Olen nõus maksma kõrgemat maksu, kui tean, kuhu see raha läheb, kommenteeris transiidiärimees Endel Siff USA ja Prantsusmaa jõukaimate üleskutseid rikkaid rohkem maksustada.  

Ta leiab, et eeskätt on siin küsimus mitte selles, et kuidas korjata makse, vaid kuidas maksumaksjate raha ära kasutada. "Oluline küsimus on minu jaoks see, kuidas maksumaksja raha ära kasutatakse. Kui rääkida Prantsusmaast, siis ei pea õigeks Vana Euroopas maksumaksja raha põletamist, pankurite ja poliitikute vastutustundetuse ja populismi tagajärgede kinni maksmist. Eestis seda õnneks ei ole," sõnas Siff.

Prantsusmaa ja kogu Euroopa rikkaim naine – kes oli hiljuti kriitikatormis maksudest kõrvalehoidmise eest – Liliane Bettencourt teatas eile, et tahab raskel ajal olla oma riigiga solidaarne. Ta kirjutas alla ettepanekule kehtestada ühekordne maks riigi kõige jõukamatele elanikele. Sama üleskutse on teinud ka USA miljardär Warren Buffett. Seetõttu küsib ka Äripäev Eesti kõige jõukamatelt, kas meiegi võiks kehtestada ühekordse maksu rikkaimatele elanikele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2011, 15:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing