31. august 2011 kell 8:37

Siemens ja Volvo hakkavad arendama elektriautosid

Siemens ja Volvo sõlmisid strateegilise koostööleppe elektriautode arendamiseks. Kaugemaks eesmärgiks on võita juhtiv osa maailmaturul.

Koos on plaanis kohandada Volvo C30 Electric mudeli jaoks ajamid, elektroonika ja laadimissüsteemid. „Meie pikaajalisem eesmärk on koos Siemensiga pakkuda globaalsel turul lahendusi  mistahes elektrilistele sõidukitele,“ ütles Siemensi juhatuse liige Siegfried Russwurm.

Juba selle aasta lõpuks peaksid esimesed koostöös valminud sõidukid olema valmis proovisõiduks. Tuleva aasta lõpuks peaks Hiina Geely kontserni kuuluv Volvo andma Siemensile üle 200 sõidukit, mida hakatakse testima tänavasõitudel.

Siemensi ajalugu elektriautode ehitamisel on pikk. Esimene oma mudel valmistati juba aastal 1905. Mudelit nimega „Victoria“ kasutati omal ajal Berliinis hotellitaksona.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum