Elmar Ots • 2. september 2011 kell 9:21

Soome hakkab valdu liitma kasvõi vägisi

Erinevalt Eestist võetakse Soomes haldusreform ette täie jõuga – valitsus kavandab seadust, mis lubaks valdu liita kasvõi vastu nende tahtmist.

Valitsus vaatab üle Soome kõik 336 omavalitsust ning liidab osa neist vastavalt vajadusele ühte, teatab Kauppalehti. Kui vallad ei ühine vabatahtlikult, sunnib neid selleks loodav seadus, mis regionaalminister Henna Virkkuneni sõnul paneb ühinemisest taganemisele selge piiri.Haldusreformiga tahab riik muuhulgas tõmmata kokku avaliku sektori kulusid.Eestis tõotavad pisivallad edasi hingitseda ning eelarveraha süüa aga aastaid, sest kui Äripäev küsis haldusreformi edenemise kohta president Toomas Hendrik Ilveselt, nentis riigipea: jääb üle ainult sellest veel ja veel rääkida, rääkida, rääkida…

Hetkel kuum